Erfaring gjennom generasjoner

Erfaring gjennom generasjoner har gitt oss en unik kunnskap om grønnsaker. Vi jobber hele tiden med å prøve ut nye sorter og optimalisering av vekstforhold for å få best mulig kvalitet og smak. 

Veksthusanleggets størrelse er på ca. 50.000 m2 og er i dag et av Norges største. Bedriftens hovedmålsetting er å være en foregangsbedrift innenfor nye kulturer og nisjer av grønnsaker i veksthus. Våre hovedprodukter satsingsområde er tomat og agurk. 

Vekstforholdene på Jæren er blant de beste i Norden og Wiig Gartneri legger ned store ressurser for å dyrke fram den beste smaken og kvaliteten. I denne bransjen står vi ofte i valg om å prioritere kvantum eller smak – vi har valgt å gå for smak.

Klimaanlegget i veksthusene er datastyrt, og våre dyktige medarbeidere overvåker produksjonsforholdene og foretar de justeringer som må til for å få de beste resultatene.

Kortreiste tomater

I dag er Rogaland å regne som det mest konsentrerte og produktive veksthusarealet i Norge og står for 90 prosent av alle norske tomater.

En tomat er ikke bare en tomat i dag, slik det var før. Det har vært en enorm utvikling de siste 10 årene. Vi produserer flere ulike tomatsorter deriblant den prisbelønte Piccolotomaten.

Tanken er at vi kan produsere lokalt alt det vi i dag importerer fra utlandet. Vekstforholdene her er like gode som i sydligere land. I tillegg kan tomatene høstes når de er modne, noe som resulterer i lengre holdbarhet og bedre smak.

Drivhus siden 1937

På gården har det vært drivhus siden 1937. Den gang som nå ble det dyrket tomater og blomster i drivhuset. I 1973 overtok Kåre Wiig gården etter sin mor og far. Da var det riktignok kyr og griser som gjaldt, men antall drivhus skulle komme til å ekspandere kjappere enn antall dyr de kommende årene. 

Fra 1984 ble det satset for fullt på tomater, og videre på 90-tallet ble arealet utvidet for oppal av tomatplanter til kunder i inn og utland.

For inntil få år siden ble det også produsert tidliggrønnsaker på friland og over 600 daa var i drift. De siste 10 år har helårsproduksjon av tomat og agurk vært den største inntektskilden og veksthusene utgjør i dag nesten 60 000 kvadratmeter.