Om oss

Vi har drevet gartneri på Orre siden 1937. Erfaring gjennom generasjoner har gitt oss en unik kunnskap om grønnsaker og blomster. Vi er opptatt av miljøvennlig drift, og satser på biologisk plantevern. Nå har vi over 50.000 kvadratmeter boltreplass i gartneriet, og her er det stadig utvikling av nye, spennende smaker og produkter.

Fakta og historie

Vi jobber hele tiden med å prøve ut nye sorter og optimalisering av vekstforhold for å få best mulig kvalitet og smak. 
Wiig Gartneri har gartneri og grønnsakproduksjon på Orre i Klepp kommune. Veksthusanleggets størrelse er på ca. 50.000 m2 og er i dag Norges nest største. Bedriftens hovedmålsetting er å være en foregangsbedrift innenfor nye kulturer og nisjer av grønnsaker i veksthus.

Vekstforholdene på Jæren er blant de beste i Norden og Wiig Gartneri legger ned store ressurser for å dyrke fram den beste smaken og kvaliteten. Et stort satsingsområde for gartneriet er nye nisjer innen grønnsaksproduksjon i veksthus.

Utenom veksthusene har Wiig Gartneri rundt 500 dekar grønnsaksarealer der det dyrkes grønnsaker under åpen himmel, eller frilandsgrønnsaker som det heter på fagspråket. Klimaet på Jæren gjør det mulig å ha en lang vekstsesong og kan levere tidlig til butikkene og er leveringsdyktige lenger enn de fleste andre gartnerier.

På våren blir det også produsert sommerblomster i anlegget. Disse blir solgt i eget utsalg fra april til august.I veksthusene benyttes biologisk plantevern og det legges stor vekt på smak. Fokuset ligger på at grønnsakene skal være ferske helt frem til kunde. Klimaanlegget i veksthusene er datastyrt, og våre dyktige medarbeidere overvåker de løpende produksjonsforholdene og foretar de justeringer som må til for å få de beste resultatene.

Alle våre produkter fås kjøpt hos Coop-butikkene i hele landet.
 
til toppen